Wrap met Kimchi gehaktballetjes

Kimchi gehaktballetjes Wrap (met gegrilde paprika Roomkaas en yoghurt knoflook saus)

Zonnige dagen betekenen dat je innerlijke creatieve drive aan het sprankelen is. Voor mij betekende dit het creëren van iets kleurrijks dat eerst smakelijk is voor de ogen en vervolgens voor de mond en de innerlijke ziel. Ik wilde umami, zoet, zuur, zout, hartig en pittig combineren om smaakexplosies te creëren. De kimchi gehakballetjes in wrap met heerlijke frisse groenten en yoghurt knoflook dip…… Yummie!

Zoet & Hartig

Gegrilde paprika is een methode om het aroma van paprika vrij te geven, hetzij op de ovengrill, direct op het fornuis of in de magnetron. De smaken die het vrijgeeft zijn absoluut niet van deze wereld! Je kunt ze vervolgens aan elk gerecht toevoegen als onderdeel van een ingrediënt of als ingrediënt dat op zichzelf wordt gebruikt. Als je verliefd bent op muhammara, dan zijn het de gegrilde paprika’s om voor te bedanken. Hemels. Mijn hartige en zoete smaken waren hier een cheque.

Umami & Pittig

Ik heb de kimchi-gehaktballetjes gemaakt als proef met alleen gesneden kimchi en een beetje kimchi-sap. Het was heerlijk. Maar het had zeker wat meer smaak mogen hebben. Wat miste er? Natuurlijk was het kimchipoeder! Nu hoor ik sommigen van jullie zeggen ‘letterlijk kimchi in elke vorm? Hou toch op!’. Maar ik maak geen grapje, Kimchi-poeder maakt echt een enorm verschil. Een snufje kimchi poeder aan je eten toevoegen zal zeker in één keer een kick en een punch geven. Dus mijn kimchi-gehaktballetjes waren een groot umami en pittig succes.

Zuur & Zout

Een paar maanden geleden hadden we falafel avond met een groep vrienden en ik gebruikte kimchi (natuurlijk) als onderdeel van de toppings. Op tafel stonden alle soorten toppings die je je maar kunt voorstellen waaronder ook knoflookyoghurt. Daardoor kreeg ik het idee om een extra laag zuurheid aan mijn wrap toe te voegen door middel van knoflookyoghurt en een beetje limoen.

Na dat ik een wrap had gemaakt kon ik het eindelijk proeven in zijn geheel…. Wat een smaak explosie, ik was zo er enthousiast en blij van de heerlijke smaken in mijn mond. Ik belde met mijn man en zei dat hij op moest schieten voordat ik alles zelf zou opeten 😀 Voor ik het wist had ik alle 3 de wraps op. Genoeg gepraat, laten we het gaan maken!

  • Ingrediënten:

Kimchi gehaktballetjes:

  • 200g rundergehakt
  • 1 cup fijngesneden Choi Kimchi
  • 1 tl Choi Kimchi poeder [Zie opmerking 2]
  • 1 el bloem
  • 1 tl zwarte peper

Gegrilde paprika saus:

  • 2 paprika’s (gegrild en zonder velletje)
  • 3 el roomkaas
  • ½ el fijngesneden knoflook
  • Zou en peper naar smaak

Yoghurt knoflook saus:

  • 2 tbsp griekse yoghurt
  • ½ el fijngesneden knoflook
  • ½ citroen (uitgeperst)
  • citroen rasp

Andere ingrediënten:

  • Zonnebloem olie (voor het bakken van de gehaktballetjes)
  • Tortilla wraps (naar keuze)
  • Waterkers groente
  • Alfalfa
  • Komkommer (gesneden)
  • Koriander blaadjes

Instructies:

  1. Om de kimchi-gehaktballetjes te maken: Meng gehakt, gehakte kimchi, kimchi-poeder, bloem en peper. Rol ze tot balletjes en zet apart. [Zie opmerking 1]
  2. Om de gegrilde paprikasaus te maken: Grill de paprika in de oven of op het fornuis tot hij zacht is. Als je wilt weten hoe je paprika’s grilt, is hier een goede bron om verschillende methoden te bekijken. laat het afkoelen en verwijder de verbrande huid en zaden. Mix in een mixer de paprika met roomkaas en knoflook. Voeg indien nodig zout en peper toe.
  3. Knoflook yoghurt saus: Meng knoflook, yoghurt, citroensap en citroenschil. Opzij zetten
  4. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Om te controleren of de olie heet is, druppelt u een paar druppels water bij de olie en zodra het sist is het heet genoeg om het vlees te garen. Kook de gehaktballen tot ze aan alle kanten gaar zijn (ongeveer 5 – 8 minuten).
  5. Smeer de paprikasaus op je tortillawrap, leg de gehaktballetjes, komkommer, waterkers (of andere groene groenten die je gebruikt). Sprenkel er dan wat knoflookyoghurtsaus over. Serveer onmiddellijk.

Opmerking: 

  1. Wanneer de balletjes bij het rollen uit elkaar vallen, voeg dan nog wat bloem toe.
  2. Dit is een product dat binnenkort in onze productie komt. Als je het wilt proberen, laat het ons dan weten in een reactie onder dit bericht!

Laat een reactie achter

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Facebook

Gerelateerde artikelen