Kimchi springrolls met gochujang pindakaas dip

Kimchi springrolls met Gochujang pindakaas Dipsaus

De lente hangt in de lucht, je kunt het overal voelen. Wat is er lekkerder dan in deze tijd verse kimchi springrolls te maken!

Over springrolls gesproken…. Wie houdt er niet van? Het is binnen een mum van tijd gemaakt en wanneer je dan een hap uit deze eenvoudige, maar mooie bundels van vreugde te nemen is top!

De ‘gamechanger’ die deze springrolls zo lekker maken is eigenlijk het sausje dat je erbij serveert. Hierbij wil ik je introduceren met de Gochujang pindakaas dip! Ik snap dat je nu denkt ” pindakaas met wat?” maar ik kan je verzekeren dat je dit heerlijk gaat vinden… Geloof mij maar!

Gochujang Pindakaas Dip

Heb je wel eens z’n eureka-moment gehad waarvan dat totaal niet zou verwachten?
Nou, deze gochujang-pindakaasdip is daar een perfect voorbeeld van.

Laten we die verse kimchi springrolls gaan maken!

ingrediënten:

  • wortels (julienne gesneden)
  • komkommer (julienne gesneden)
  • paarse kool (julienne gesneden)
  • paprika (julienne gesneden)
  • mihoen noedels
  • taugé
  • kimchi van Choi Kimchi
  • rijstvellen

Dipsaus:

  • ½ el gochujang
  • 2 el pindakaas
  • ½ el soya saus
  • 1 el sesam olie
  • 1 citroen
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 knoflook (fijn gesneden)
  • 2-3 el water

Instructies:

  1. Snijd en bereid al je groenten.
  2. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was ze daarna onder koud stromend water voordat je met de bereiding begint.
  3. Meng alle ingrediënten van de dipsaus door elkaar behalve de citroen. Knijp ½ van de citroen uit bij de rest en warm het op middelhoog vuur tot de knoflook zijn aroma vrijgeeft (ca. 1 min.). Haal van het vuur, pers de andere helft van de citroen uit en roer. Laat het afkoelen voordat je het serveert.
  4. Voeg een laagje water toe aan een diepe pan of schaal. Pak een rijstvel en laat deze ongeveer 20 seconden weken.
  5. Pak een rijstvel en leg deze op een snijplank. Leg naar eigen inzicht de groentes in je rijstvel en rol de springroll. Na 1 of 2 keer vouwen, kom je zelf achter de beste manier!
  6. Serveer de springolls direct met de afgekoelde gochujang pindakaasdip.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen