FAQ

Wij werken met pre-orders. Dit betekent dat wij 1x per week de orders versturen. Bestel gemakkelijk onze refill bags* via de webshop. Je kunt kiezen voor PostNL verzending of “Gratis afhalen bij Choi Kimchi: The New Farm” Den Haag aan de televisiestraat 2.

Gratis afhalen: Let op! Wij hebben geen winkel en zullen samen een tijd moeten afspreken. Wij nemen contact met jou op zodra jouw order klaar is om af te halen. 

Verzending: PostNL neemt contact op zodra jouw pakketje onderweg is. Gratis verzending in NL vanaf € 40,-!

*Refill bags zijn zakken die perfect zijn voor verzending. Echter zodra jij de zakken thuis ontvangt is het belangrijk om de Kimchi in een schone pot in de koelkast te bewaren. Een weckpot of een glazen pot is ideaal. Anders is een hard soort plastic dat je makkelijk kunt ontluchten zoals Tupperware ook goed. 

De glazen potjes op onze homepagina zijn voor b2b sales. 

Kimchi is een traditioneel gefermenteerd Koreaans gerecht gemaakt van  groenten, voornamelijk kool. Het woord kimchi betekent namelijk, verzonken groenten. 

Fermenteren is eigenlijk op een natuurlijke wijze eten houdbaar houden. Bij het fermentatieproces van kimchi breken de suikers en koolhydraten (natuurlijk aanwezig in de groenten) af en worden deze omgezet in melkzuur. De verschillende groenten en kruiden zorgen samen met het melkzuur een bijzondere smaak. 

Ja. Het is veilig om te eten. Sommige mensen kunnen zich in het begin een beetje opgeblazen voelen. Dit komt echter door de hogere hoeveelheid probiotica in gefermenteerd eten wat je darmflora misschien niet gewend is. Echter bij meer blootstelling aan probiotica zal juist voor vermindering van een opgeblazen gevoel zorgen. 

Omdat kimchi een gefermenteerd product is, wordt het gezien als ‘Super food’. Echter om de effecten ervan te kunnen merken zul je dagelijks gefermenteerd eten moeten toevoegen aan je dieet. Hierdoor ondersteun je je darmflora met goede bacteriën. Er zijn veel onderzoeken waaruit is gebleken dat het regelmatig eten van kimchi kan helpen aan het bijdragen van een gezond immuunsysteem.  Mocht je gezondheidsproblemen hebben, raden wij je aan eerst contact op te nemen met een diëtist. 

De pot waarin je de kimchi bewaard kun je het best afwassen en daarna omspoelen met kokend water om alle bacteriën te doden. In de koelkast bewaren tussen 4 en 7 graden koud. Het is belangrijk altijd met schoon bestek de kimchi uit het potje te halen. Hierdoor verstoor je niet het fermentatieproces met bacteriën van buitenaf en kan je de kimchi zolang mogelijk bewaren. 

Mocht de kimchi niet meer goed zijn zal er snel witte schimmel ontstaan. Echter gebeurt dit alleen als er bacteriën van buitenaf in het potje komen.  Gefermenteerd eten heeft eigenlijk geen houdbaarheidsdatum zolang je het schoon bewaard. Kimchi zal langzaam fermenteren in de koelkast en hierdoor verschillende fases van smaken doorlopen. Wij adviseren een houdbaarheidsdatum van 6 maanden enkel vanwege de smaak, dit zal hierna erg zuur worden. Echter kun je de kimchi gewoon eten en is dit nog lekker om te verwerken in gerechten zoals Koreaanse stoofpotjes! En probeer ook eens wat anders door het in een pasta of risotto te verwerken! Check onze blog voor meer recepten!

Onze kimchi is op authentieke wijze gefermenteerd zonder toegevoegde conserveringsmiddelen. Hierdoor is het met onze kimchi mogelijk om deze thuis nog te fermenteren naar eigen smaak. Wij fermenteren onze kimchi kort waardoor deze in het begin nog een milde smaak zal hebben. In de koelkast zal dit langzaam door fermenteren waardoor de smaken zuurder zullen worden. Houd jij van zuurdere kimchi en wil je dit proces versneller? Houdt het potje dan goed afgesloten op kamertemperatuur. Na een dag of 2 zullen er bubbels ontstaan, controleer nu of de kimchi naar jouw smaak is.