Wat is Kimchi?

Kimchi is een Koreaans bijgerecht dat bij het avond eten gegeten wordt. De ingrediënten bevatten voornamelijk groentes, welke zijn gefermenteerd daardoor hun unieke smaak geeft.

Heb je wel eens zuurkool gegeten? Dit is een goed voorbeeld van gepekelde groenten. Doordat je de witte kool pekelt met zout komt er een fermentatie proces op gang, dit veranderd de smaak en structuur van de groente.

De smaak van is te beschrijven als: uitgesproken, zuur, pittig en tintelend. Door het fermentatieproces ontstaan er kleine koolzuurbellen, vergelijkbaar met prik in frisdrank. Dit geeft een eigenaardige smaak!

Oorspronkelijk een Koreaans gerecht. Door het pekelen van de groente blijft het lang houdbaar. Vroeger werd Kimchi buiten in potten bewaard bij koud weer.

Ingredienten van Napa Kimchi op een snijplank

Ben je benieuwd hoe het smaakt of kan je niet wachten tot je onze kimchi kan proeven? Bestel direct online in onze webshop of koop de kimchi bij één van de verkooppunten in Den Haag.