Het verhaal van
Choi kimchi
Choi Kimchi kwam tot leven vanuit een nostalgische herinnering. Een herinnering aan samenzijn en liefde door voedsel, die grootmoeder Choi in elk gerecht legde. De herinnering aan de spanning om de verse kimchi van grootmoeder Choi te proeven, die met haar blote, peperige handen op de vloer zat (de klassieke grootmoeder kimchi-hurkhouding), en de verwachte blik op haar gezicht om te zien hoe het smaakte. ‘Zal ik het nog meer kruiden? Of is het goed genoeg?’. Dit waren belangrijke vragen die de familietafel voor een heel winterseizoen konden beïnvloeden. Want wie wil er nu het hele winterseizoen kimchi eten die te weinig gekruid is?
Choi Kimchi staat voor de smaken van Korea, gerecreëerd vanuit de herinneringen van een Koreaanse-Iraanse kleindochter die door voedsel leerde wat echte liefde betekent. Zo grappig als dat ook klinkt, zowel Iran als Korea zijn grote voedselculturen. ‘Heb je gegeten?’ is een eenvoudige manier om zorg en medeleven te uiten. Voedsel is, naast andere dingen, altijd een van de sterkste bindende factoren geweest tussen culturen en mensen. Choi Kimchi wil samenzijn brengen aan je eettafel door licht te werpen op duizenden jaren aan fermentatietradities van kimchi. Hiermee hopen we nieuwsgierigheid, interesse en gesprekken op gang te brengen over de oorsprong van voedsel, hoe de smaken zich hebben ontwikkeld en waarom het nog steeds door zoveel mensen wereldwijd wordt geliefd. Op een bewuste manier van voedsel genieten en nieuwe herinneringen maken met je dierbaren.